Alle må ha god håndhygiene ved bruk av tappepunktene. Etter samråd med Mattilsynet bestemmes det at alle må bruke hansker/votter på felles berøringspunkt på tappepunktene.
Situasjonen vurderes fortløpende. Hvis tappepunktene – etter samråd med offentlige myndigheter – blir vurdert som risikable smittekilder, vil de bli stengt. Dette blir varslet særskilt.
Nytt innendørs tappepunkt ved Kroksjøen
Flere hytteeiere har etterspurt mer moderne tappepunkt. Ved Kroksjøen er det oppført en liten bu hvor du kan fylle vann innendørs. Her står man i le for vær og vind, og beitedyr holdes borte fra selve tappepunktet. Dette er oppført som et prøveprosjekt, og vi håper dette skal være positivt for alle som benytter seg av dette tilbudet.
På tappepunktet ved Kroksjøen er det erfaringsmessig veldig sikker drift.

Storåsen AS drifter vannanleggene på Sjusjøen
Fra Sjusjøen til Aksjøen finnes det 40 tappepunkter. Storåsen AS drifter disse tappepunktene for Pihl. Hvis du opplever feil på noen av punktene på Sjusjøen kan du ta direkte kontakt med Storåsen. Du kan også se status på denne nettsiden, her legger vi ut info dersom det skulle være feil på anleggene.

Visste du at..
- I Pihl finnes 120 tappepunkter for vann.
- Det første vannanlegget ble offisielt åpnet på Elgåsen i 1977.
- Vi har 6 vannanlegg i drift; Storåsen, Elgåsen, Gammelskolla, Skvaldra, Øyungen og Ljøsheim.
- Vi sender inn vannprøver fra alle anlegg 4 til 5 ganger i året.
- Drift og vedlikehold av vannanleggene i Pihl tilsvarer ett årsverk.
- Faktiske kostnader med vannanleggene ligger til grunn for vann-delen av serviceavgiften.
Nytt vanninntak på Skvaldra
I løpet av sommeren 2019 har vi i samarbeid med velforeningen etablert nytt vanninntak på Skvaldra. Et 81 meter dypt borehull på toppen av hyttefeltet skal sikre stabil vanntilførselen til tappepunktene i området. Kapasiteten på borehullet er 1800 liter per time, og et solcellepanel sørger for strøm til anlegget. Vannet fordeles ut til 14 tappepunkter i hyttefeltet. Kostnaden med inntaket vil være en del av grunnlaget for serviceavgiften på Skvaldra ved neste gjennomgang. På den måten blir kostnaden fordelt over tre år.




Drift og vedlikehold på Ljøsheim og i Åstdalen
Åge Lierhagen har ansvaret for vannanleggene på Ljøsheim og i Åstdalen. Åge har lang fartstid i Pihl, og har full kontroll på alt fra vannprøver til vedlikehold og reperasjoner på tappepunktene.
Dersom du opplever feil på tappepunktene på Ljøsheim og i Åstdalen kan du kontakte Pihl.